Gebruik van Alfabloc®

 

Wandbekleding voor graanopslag voor landbouwproducten

Alfablocs® zijn ideaal voor de opslag en segregatie van graan. Wanneer er meerdere graansoorten en -variëteiten worden geteeld, is het van essentieel belang een systeem te hebben dat flexibel is om elk seizoen te kunnen wijzigen. Aangezien Alfablocs® vrijstaand gebruikt kunnen worden en niet op de ondergrond moeten worden gefixeerd, zijn ze zeer gemakkelijk te verplaatsen en opnieuw te configureren naarmate uw opslagvereisten veranderen.

Als u de opslagcapaciteit op een later tijdstip wilt vergroten, kan u met verlengkappen, die op de Alfablocs®worden vastgeschroefd,  1 meter extra hoogte toevoegen.

Kuilvoerklemmen

Het creëren van een inkuilklem die een robuuste en structurele oplossing biedt voor de opslag van kuilvoer, is een populaire toepassing van Alfablocs®.

Aangezien kuilvoerklemmen aanzienlijke druk ervaren bij het vullen van de klem (vanwege het zware gewicht van landbouwmachines die worden gebruikt om de klem te consolideren), helpt het gepatenteerde mechanisme van onderling verbonden riemen bij de horizontale spreiding van de belasting tegen de Alfablocs®. Het wordt aanbevolen dat de Alfablocs worden vastgeschroefd voor het gebruik van inkuilklemmen vanwege de extreme druk die kan optreden.

 

Havens en scheepvaart

Geprefabriceerd beton speelt een steeds belangrijkere rol in de haven- en scheepvaartindustrie. Omdat steeds meer bulkmaterialen op locatie worden opgeslagen voorafgaand aan de levering, worden opslagoplossingen steeds noodzakelijker.

Vaak zijn bestaande magazijnen in havens niet ontworpen voor de opslag van bulkmaterialen. Keermuren van Alfablocs® kunnen in deze situaties worden gebruikt om gescheiden baaien te creëren, opslagoplossingen te bieden en kruisbesmetting te voorkomen.

Alfablocs® is ontworpen om een aanzienlijke belasting te weerstaan en kan snel en eenvoudig opnieuw worden geconfigureerd naarmate de opslagvereisten veranderen.

Ons gespecialiseerd verkoopteam is beschikbaar om u te begeleiden en te helpen bij het assortiment Alfabloc® -producten en -accessoires die we aanbieden en om eventuele vragen te beantwoorden.

 

Ports & shipping
Heathrow Airport Security Walling

Beveiligingsmuren van beton

Betonnen veiligheidsmuren van Alfablocs® zijn de ideale oplossing voor de bescherming van belangrijke infrastructuurprojecten en voor verkeers- en menigtesegregatie.

Het gepatenteerde voegmechanisme van Alfablocs®, dat gebruik maakt van stalen verbindingsriemen, creëert een veilige en substantiële muur die snel en gemakkelijk kan worden opgetrokken.

Beveiligingswanden van Alfablocs® kunnen ook worden gebruikt voor ballistische bescherming op belangrijke infrastructuurlocaties zoals onderstations, elektriciteitscentrales, schietbanen, enz. In deze omgevingen waar veiligheid een prioriteit is, zijn onze veiligheidswanden in staat om bescherming te bieden tegen explosies en ballistiek.

Alfablocs® hebben met succes ballistische tests ondergaan en hoewel ze niet kogelvrij zijn, zullen de dubbele lagen van de Alfablocs® een kogel effectief ‘stoppen’. Niet alleen dit, maar de schuine zijden buigen een projectiel af voordat het een kans heeft om direct door te dringen.

 

Betonmuren op energie voor afvallocaties

Energie van afvallocaties moet vaak voldoende ruimte hebben om de grondstoffen op te slaan die nodig zijn om de installatie te voeden. Alfablocs® kunnen snel worden geïnstalleerd en zijn bestand tegen aanzienlijke belastingen.

 

Bescherming tegen gevaar met geprefabriceerd beton

Onze betonnen muren worden gebruikt in verschillende industrieën, waaronder kerncentrales, en zijn ontworpen om bescherming te bieden tegen gevaarlijke materialen.

Zwaar beton werkt als afscherming tegen gevaarlijke materialen voor nucleaire en medische doeleinden. Hoe hoger de dichtheid van het beton, en hoe dikker het is, hoe effectiever het materiaal is in het verminderen van de intensiteit van de straling. We kunnen oplossingen op maat maken met behulp van zware natuurlijke aggregaten met een hogere dichtheid dan onze normale blokken om deze radioactiviteit te verminderen. Een beton met een hogere dichtheid betekent dat een dunnere muur kan worden gebruikt, waardoor ruimte op de locatie wordt bespaard.

 

Scheidingswanden voor afvalrecyclinginstallaties

Het is van belang dat een afvaltransportstation of een recyclage installatie voor materiaalafval over de juiste oplossingen beschikt die de verschillende spanningen en gevolgen van de opslag en het vervoer van afvalmaterialen kunnen verwerken.

Brand is altijd een risico voor afval- en recyclingbedrijven en het gebruik van betonnen wanden in plaats van houten dwarsliggers is een groot voordeel.