Alfabloc® Installatie

 

Installatiehandleiding downloaden
  1. Alfablocs® worden rechtop geleverd op een platte wagen.
   Sommige Alfablocs® worden geleverd zonder stalen verbindingselement (bijvoorbeeld als ze tegen een muur worden geplaatst).

 

  1. Alfablocs® van 2,44 meter mogen alleen worden opgetild met goedgekeurd hijsgereedschap of met een geschikte hijsketting, overeenstemmend met de veiligheidsinstructies.

 

  1. Eenmaal bevestigd aan de vorkheftanden wordt het hijsgereedschap in de holte van de A geplaatst om de Alfabloc® op te tillen.

 

  1. Alfablocs® van 3,05 meter en 3,65 meter zijn ontworpen om te worden opgetild met behulp van het horizontale dwarselement, 1,40 meter boven de basis van de Alfabloc®, daarom is er geen bevestiging vereist.

 

  1. Als u een ommuurd vak van drie Alfabloc® wanden maakt, begin dan in de hoek en gebruik de optionele stalen hoeksectie. Hierdoor kunnen Alfablocs® haaks op elkaar worden geplaatst en vormen ze een veilig afgesloten hoek.

 

  1. Alfablocs® met hoekprofielen worden op dezelfde manier in positie gebracht als normale blokken met verbindingselementen.

 

  1. Als u de Alfablocs® tegen een stevige verticale wand installeert, dan moeten de Alfablocs® zonder verbindingselement altijd worden gebruikt om de installatie van elke nieuwe rij Alfablocs® te starten.

 

  1. Bevestig de hijskettingen.

 

  1. Til de Alfablocs® altijd in positie met de verbindingselementen weg van de vorkheftruck (d.w.z. naar de geïnstalleerde eenheden gericht).

 

  1. Lijn de Alfablocs® uit met de eerder geïnstalleerde unit.

 

  1. Til de Alfabloc® ongeveer 450 mm van het grondniveau op, zodat u hem op zijn plaats over de geïnstalleerde unit kan laten zakken.

 

  1. Laat de Alfabloc® op zijn plaats zakken zodat het verbindingselement stevig over de reeds geïnstalleerde unit past. Probeer Alfablocs® NIET te installeren door een blok zonder verbindingselement in het uiteinde van een geïnstalleerde blok met verbindingselement te steken. Alfablocs® moeten altijd op hun plaats worden neergelaten zoals hierboven beschreven.

 

  1. Om de Alfablocs® op hun plaats te houden, maakt u eerst de bouten in de twee verbindingselement van de zojuist geïnstalleerde unit los.

 

  1. Lijn de gaten in de voorrand van het verbindingselement uit met de gaten in de eerder geïnstalleerde unit. Plaats bouten en draai deze vast om de Alfabloc® op zijn plaats te zetten.

 

  1. Draai de eerder losgemaakte bouten in de nieuw geïnstalleerde unit weer vast.

 

  1. Herhaal het proces (stappen 8 – 15) tot het gewenste aantal eenheden in elke rij is geïnstalleerd.

 

  1. Bevestig indien nodig de stalen eindkap door deze in de gaten van de laatste unit te schroeven, die in elke rij is geïnstalleerd.

 

  1. De Alfablocs® kunnen vrijstaand zijn of op de ondergrond worden vastgeschroefd met behulp van schroefdraadbevestigingsstaven. Verlengstukken kunnen ook worden toegevoegd om extra opbergruimte te creëren.